✓ recunoasterea, respectiv capacitatea de a distinge arta fata de kitsch;
✓ obținerea unui echilibru interior exteriorizat cu ajutorul alfabetului plastic;
✓ selectia si prelucrarea informatiilor care aduc un plus calitativ al vieții.
✓ recunoasterea, respectiv capacitatea de a distinge arta fata de kitsch;
✓ obținerea unui echilibru interior exteriorizat cu ajutorul alfabetului plastic;
✓ selectia si prelucrarea informatiilor care aduc un plus calitativ al vieții.
✓ dobandirea de noi informatii;
✓ dezvoltarea capacitatii de a folosi cunostinte si deprinderi noi;
✓ exprimarea emotiei cu ajutorul elementelor de limbaj plastic si a mijloacelor de expresie;
✓ stimularea creativitatii si familiarizarea cu tehnicile si instrumentele proprii artelor plastice.
Terapia prin Arta contribuie la mentinerea functiilor cerebrale la valoare optima: atentie, concentrare, reproducere, detaliere.
Ajuta la reechilibrare in cazul unor tulburari de personalitate si comportament cauzate de afectiuni diverse.
Sustine recapatarea increderii in sine cu ajutorul limbajului universal al artelor vizuale.
Pentru copii si adolescenţi este o modalitate de petrecere a timpului liber (extraşcolar) cu o activitate care să incite, dar să ofere si o ierarhizare corecta a valorilor sociale culturale morale.
Tulburarile hormonale specifice varstei pubertăţii, ca si dependenta de calculator isi pot gasi remediul in acest tip de activitate, indepartand copiii/adolescentii/tinerii de realitatea virtuala si redefinind dorinta de comunicare fireasca prin intemediul limbajului artistic.
Terapia prin Arta are efecte importante la nivel cerebral, fiind utilizata frecvent in tratarea stărilor de anxietate, depresie, deficit de atentie, atac de panica, dependente toxice.
Terapia prin Arta se poate desfasura sub forma unor ateliere de arta, cursuri teoretice si practice, tabere, vizite la muzee.
Acest tip de terapie promoveaza ARTA ca mijloc de relaxare, prin intermediul “jocului” cu materialele de pictura. Pe langa beneficiile deja mentionate, Terapia prin Arta aduce în atentia cursantilor responsabilitatea si aprecierea fata de patrimoniul cultural national, care pot constitui oricand surse de recapatare a echilibrului fizic si emotional.
Traim intr-o societate in permanenta miscare, cu schimbari rapide carora le facem fata in moduri diferite, uneori cu dificultate, iar performanta profesionala individuala este cea care poate conduce la realizari si castiguri remarcabile pentru sine și în final, pentru bunastarea societatii in ansamblu. Aceste performante pot fi stimulate si potentate folosind metode ingenioase cu ajutorul artei.
Dezvoltarea creativitatii, relaxarea si implicit bucuria sunt doar cateva avantaje pe care le poate aduce pata de culoare picturala în viata noastra. Ne dorim toti eficienta – în studiu ori la locul de muncă, iar aceasta poate fi imbunatatita alternand rutina cu deschiderea catre emotia artei si a creatiei.
Nobletea si gingăsia creatiei artistice cresc apetitul pentru frumos astfel încat apare intr-un mod firesc o întrepătrundere a cunostintelor din domeniul în care profesam cu libertatea si totodată cu responsabilitatea pe care o impune realizarea actului artistic.
În acest mod putem descoperi noi resurse si idei pentru a performa, sustinuti de noi parghii care intra în sfera cunostintelor multidisciplinare.
Prospetimea peisajului montan imortalizat pe delicatele panze, ne da posibilitatea redescoperirii acelor valori care transcend timpul si spatiul aducand mereu in sufletele noastre valoarea mirosului proaspat de fan cosit, rasina brazilor si parfumul florilor de camp.